6 tips hoe jij kunt besparen op bedrijfskosten

6 tips hoe jij kunt besparen op bedrijfskosten

26 mei 2020 Uit Door Redactie

Als bedrijf zijnde wil je zoveel mogelijk omzet draaien. Meer omzet betekent meer geld in het laatje. Maar om aan het eind van de rit nog winst over te houden, moeten de kosten niet te hoog zijn. Vaak denken ondernemers alleen maar aan meer klanten binnenhalen om een beter resultaat te behalen. Een andere manier om meer winst te genereren is om te besparen op de bedrijfskosten. Met deze 6 tips kun jij besparen op kosten zodat je meer winst overhoudt. 

Meer inkomsten met dezelfde bedrijfsruimte

Als bedrijf zijnde heb je vaak te klein of een te groot pand. Wanneer je een te kleine bedrijfsruimte hebt, is het zaak om soms te investeren en door te groeien naar een grote pand. Wellicht zijn er nog niet genoeg inkomsten om dit te realiseren. Wanneer je een groter pand hebt of wil aanschaffen kan een goede oplossing zijn om deze kosten te reduceren door een deel van de bedrijfsruimte te verhuren aan een ander partij. Zo dek je een deel van de kosten voor een afgesproken periode. Mocht jij na die periode meer ruimte nodig hebben kun je de ruimte weer zelf in gebruik nemen. 

Bespaar of bedrijfsafval

Heb jij veel bedrijfsafval en gaat hier veel tijd mee gemoeid? Door gebruik te maken van een afvalinzamelingsbedrijf zoals mkb afval kun jij besparen op kosten. Je kan namelijk afspraken maken over het ophalen en plaatsen van containers. Door een grotere container voor langere tijd te huren kun je besparen doordat je vaak korting krijgt en met een grotere container hoeft het bedrijf minder vaak de container langs te halen. Daarnaast kun je afval scheiden om te besparen op de kosten van het afval zelf. 

Tweedehands kantoorinrichting

Kantoor meubelen, apparatuur en de inrichting hiervan kunnen hoge kosten met zich meenemen. Elk jaar gaan er veel bedrijven failliet die dan van hun inboedel af moeten. Vaak is de apparatuur en de inrichting dan voor een schappelijke prijs over te nemen. 

Thuiswerken

Wordt jouw business vooral telefonisch en met de computer geregeld zoals een online marketing bureau. Bespaar op bedrijfskosten door personeel de kans te geven om ook thuis te werken. Hierdoor hoeven personeelsleden geen vergoeding te krijgen voor het reizen naar kantoor en weer terug. Daarnaast wordt er minder water en elektriciteit gebruikt in het kantoor wat weer bespaart op de kosten. Vaak vindt het personeel een combinatie tussen thuis en op kantoor werken een verbetering van de werkbevoordering. 

Doe je eigen marketing

Marketing is niet iets eenvoudigs. Toch kun je al veel zelf doen zoals het beheren van je eigen social media kanalen. Door bijvoorbeeld regelmatig een post te plaatsen of een artikel op je website te zetten en deze op een leuke manier te delen via social media kun je potentiële klanten naar je website trekken die wellicht een actie uitvoeren waardoor jij nieuwe leads hebt. 

Vergelijk contracten

Heb je langdurige contract voor bijvoorbeeld, de huur, elektriciteit of het schoonmaken van het pand. Kijk eens bij een andere aanbieder. Soms zijn contracten duurder dan nodig is. Het is daarom goed om elk jaar te kijken of je wellicht een gelijkwaardig contract voor minder kosten kunt krijgen bij andere aanbieders. Als je in gesprek gaat met aanbieders willen zij soms een aanbod op maat maken om jou als klant onder te brengen. Hier kun jij je voordeel mee doen!