De 3 tips om te besparen op je huishouden

De 3 tips om te besparen op je huishouden

28 augustus 2020 Uit Door Redactie

Wanneer je rekening moet houden met je inkomsten en uitgaven is het verstandig om deze zaken netjes bij te houden. Dit zorgt er voor dat je ook weet wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Want, wanneer jij op de kleintjes moet letten is het wel zo slim om dus goed te weten wat je allemaal te besteden hebt. Daarom geven wij je 3 tips zodat je kan besparen op je maandelijkse kosten of juist je huishoudelijke kosten netjes kan bijhouden. Lees je mee?

Abonnementen inzichtelijk krijgen

Als er ergens veel geld aan uitgegeven wordt zijn het wel die abonnementen waar je niet van weet dat je ze hebt. Maar het kost vaak ook nog eens ontzettend veel geld zonder dat je er erg in hebt. Al kost een abonnementje maar een tientje per maand dat is toch al €120,- per jaar! Daar kan je een hoop mee doen. Ga dus je maandelijkse afschriften eens na en omcirkel alles waarvan je niet weet wat het is. Kijk vervolgens of dit vaker gebeurd en zeg die belachelijke abonnementen op!

Boodschappen

De boodschappen kosten je maandelijks ook veel geld. Maar dit is wel een noodzakelijke uitgave. Maar kijk eens kritisch naar jouw uitgaven patroon. Trap jij er constant in om die lokkertjes te kopen? Dat zijn vaak de duurste uitgaven van je boodschap. Schrijf vooraf netjes op wat je nodig hebt en wijk hier niet van af.

Kleding sale

Of je nu dure kleding koopt of niet, het is aan te raden om de sale af te wachten. Want ook dan worden de duurdere merken ineens betaalbaar. Ook wanneer je op zoek bent naar nieuwe Sendra Boots kan je hier flink op bezuinigen.

Tips

Heb jij nog goede tips? Deel ze gerust met ons zodat we hier allemaal mee aan de slag kunnen gaan!