De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

24 juni 2020 Uit Door Redactie

Ze zijn razend populair aan het worden, elektrische fietsen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun gewone, ouderwetse fiets in te leveren voor een elektrische fiets. Nederland is natuurlijk een fietsland. De meesten van ons leren fietsen op een leeftijd van rond de vier of vijf. Daarna fietsen we naar school, naar sport, naar werk en ook nog voor de lol in onze vrije tijd. De vraag is dan, waarom zouden we overstappen op een elektrische fiets? In dit artikel bespreken we de vele voordelen van een elektrische fiets.

Makkelijk op slechte dagen

Fietsen is natuurlijk ontzettend fijn op een mooie lente- of zomerdag. Met een zonnetje en warme temperaturen. Maar Nederland is natuurlijk een land waar het regelmatig regent en waait. Op deze dagen is fietsen een stuk minder leuk. Wanneer je ontzettend harde wind tegen hebt dan is het natuurlijk zwaar om te kunnen fietsen. Als je op de fiets bent naar je werk en wind tegen hebt kom je ook nog eens helemaal bezweet aan. Op deze dagen is een elektrische fiets ideaal. Je kunt dan de elektrisch fiets het trappen over laten nemen en daardoor zul je een stuk makkelijker tegen de harde wind in kunnen gaan. Je kunt de fiets al het werk laten doen maar ook zelf trappen met assistentie van de fiets.

Voor je oude dag

Een elektrische fiets is natuurlijk ontzettend fijn wanneer je wat ouder wordt en bijvoorbeeld last krijgt van gewrichtsklachten. Ook op oudere leeftijd is het nog steeds heel belangrijk dat je blijft bewegen. Dan is een elektrische fiets ideaal om te kunnen blijven fietsen. Je kunt gewoon lekker fietsen maar als er een situatie is waar het wat te zwaar of pijnlijk wordt, bijvoorbeeld wanneer je een heuvel op moet, dan kun je de elektrische fiets het laten overnemen.

 

Lange afstanden

De elektrische fiets is niet alleen een vervanging van de gewone fiets. Het is ook een vervanging voor bijvoorbeeld bromfietsen en scooters. Elektrische fietsen kunnen best hoge snelheden halen en tegelijkertijd ook lange afstanden afleggen. De afstanden die net niet te fietsen zijn maar normaal wel met de auto of scooter kunnen, kunnen nu ook met de elektrische fiets. Dit is natuurlijk ook milieuvriendelijker.

Milieuvriendelijk

Een van de grote voordelen van elektrische fietsen waar vaak over gesproken wordt is dat het milieuvriendelijker is. Natuurlijk zijn elektrische fietsen niet milieuvriendelijker dan gewone fietsen maar ze zijn wel een stuk milieuvriendelijker dan een scooter of bromfiets. Daarnaast zijn ze ook nog dynamischer en flexibeler in gebruik.