Gaat er veel tijd in zitten bij het monteren van wielnaven?

Gaat er veel tijd in zitten bij het monteren van wielnaven?

18 mei 2020 Uit Door Redactie

Heb je een werkplaats waarin auto’s worden onderhouden, of dit nu op zakelijk of hobby niveau gebeurt, je wilt altijd dat het installeren van nieuwe onderdelen vlot verloopt. Ook bij het installeren van nieuwe wielnaven zullen er enkele factoren meespelen die de installatietijd beïnvloeden.

Wielnaven

Ervaring is een van de belangrijkste factoren. Voor hobbyisten kan het al gauw twee uur of meer worden, ervaren technici kunnen zonder vertragingen makkelijk met de helft van de tijd af. Zeker als de onderdelen al in huis zijn. Het voordeel om de onderdelen te bestellen bij autopartsonline.nl is dat ze voor elk merk de juiste onderdelen op voorraad hebben. Door gewoon op kenteken te bestellen, kun je ze de volgende dag al in huis hebben.

Er zijn standaard oorzaken die de montage kunnen beïnvloeden.

  • Type voertuig.
  • Voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving.
  • Hebben de monteurs de juiste ervaring?
  • Installatieprocedure.
  • Staat van het voertuig.
  • Juiste gereedschap bij de hand.
  • Beschikbaarheid.

Het vinden van de juiste type voertuig onderdelen en beschikbaarheid zijn twee factoren waar de winst al wordt behaald door te bestellen op autopartsonline.nl. De rest van de installatietijd zal voor merendeel worden bepaald door de gereedschappen en techniek die wordt gebruikt om de klus te klaren.

Wielnaven

Waarschijnlijk meer onderdelen aan vervanging toe.

Wanneer er een diagnose wordt gesteld van een defecte wielnaaf, moet waarschijnlijk ook het wiellager vervangen worden. Het probleem kan echter ook liggen bij de gehele wielnaaf constructie, die het wiel met het voertuig verbindt. Bij een krakend of wrijvend geluid, is dat een teken dat ze versleten zijn, waardoor de lagers kunnen losraken.

In veel auto’s zit de naaf constructie verbonden aan het antiblokkeersysteem. Dus als de ABS-lampjes gaan branden, kan dit komen door een defecte wielnaaf. Een naaf huisvest een wiellager, waardoor het een belangrijk component is van de gehele constructie, waardoor veilig rijden wordt gewaarborgd. Bestel daarom bij autopartsonline.nl, wij leveren uitsluitend producten van A-kwaliteit.