Google, de vriend van bedrijven

Google, de vriend van bedrijven

29 juni 2021 0 Door Redactie

We kunnen in ons dagelijks leven werkelijk niet meer zonder de diensten van Google. Want Google zorgt ervoor dat we op tijd op onze bestemming komen, niet verdwaald raken, ons kunnen redden met een vreemde taal en nog veel meer. Google is dus een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Wie had dat 20 jaar geleden durven dromen? Maar Google is niet alleen belangrijk voor dagelijkse, praktische zaken, maar ook voor bedrijven.

Een goede web positionering is namelijk super belangrijk. En een goede web positioneren betekent over het algemeen dat je snel op Google te vinden bent. Met een goede internet positionering kun je ervan uitgaan dat je omzet omhoog gaat, omdat je gemakkelijk door de klant te vinde bent. Maar het vergaren van een goede web positie is nog zo makkelijk niet. Gelukkig biedt Google genoeg andere diensten die jouw kunnen helpen met het verkopen van producten online. Hier zetten we er twee in het licht.

Google ads

Google Ads, voorheen onder de naam Google AdWords, is een gratis advertentie platform waarmee jij je producten en diensten kunt adverteren op Google. Het is een platform dat ervoor zorgt dat jouw advertenties en webpagina gevonden wordt door potentiële klanten, waardoor je je bedrijfsvoering een nodige boost kan geven. Lukt het je om goed gebruik te maken het platform dan kun je er dus zeker je omzet verhogen. Toch is het niet een heel makkelijk platform. Een goede manier om toch te zorgen dat je het meeste uit het platform haalt is door je google ads uit te besteden aan een specialist, zoals Markant Internet.

Google Shopping

Google shopping is een andere dienst die Google aanbiedt. Het platform laat klanten zoeken naar producten en/of diensten en deze met meerdere partijen vergelijken. Hoe hoger je in deze lijsten voorkomt hoe groter je omzet uiteindelijk zal worden. Toch is er een ‘catch’, want hoe hoger je staat hoe meer je betaald. Je moet dus goed overwegen hoe hoog je eigenlijk wilt komen staan. Bij Google Shopping draait alles dus om het juiste rendement halen.