Hoe regel je het juiste internet?

Hoe regel je het juiste internet?

20 mei 2020 Uit Door Redactie

Of je nu gaat verhuizen of wanneer je al ergens woont, er zijn verschillende situaties denkbaar waarin je wil overstappen op nieuw internet. Tegenwoordig kan niemand meer zonder en ik begrijp goed waarom. Steeds meer apparaten in huis maken gebruik van internet en de verwachting is dat de ontwikkelingen hierin de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Een prachtige ontwikkeling natuurlijk, waarin iedereen van over de hele wereld continu met elkaar in contact staat. Maar ook wanneer je een film via Netflix wil kijken, iets wil opzoeken op Google of gewoon internet nodig hebt voor je werk kun je tegenwoordig niet meer zonder. Vaak krijg ik de vraag van mensen om mij heen waar ze nu allemaal op moeten letten bij de aanschaf hiervan. Hoe zit dat met abonnementen en waar moet je allemaal op letten? Omdat ik graag een handje help geef ik hieronder een aantal tips om ook jou hiermee te helpen. Ontdek de verschillende mogelijkheden en pas deze tips zelf ook toe!

Het juiste internet selecteren, hoe doe je dat?

"Wat maakt dat nu uit?", is een vraag die ik maar al te vaak terug hoor komen. Of, "als het werkt, dan werkt het toch gewoon?". Toch is er een aantal verschillen tussen providers, aanbieders en abonnementen welke wel degelijk een verschil maken. Ga van tevoren goed na wat je precies zoekt, bijvoorbeeld aan abonnement inclusief TV en bellen. Let op de verschillen in het aantal maanden van het abonnement, het maandbedrag, de Provider en eventuele kortingen. Bedenk ook goed welke snelheid je nodig hebt. Ga je voor een abonnement bij een aanbieder met glasvezel? Controleer dan wel of jouw gemeente dit al heeft aangelegd bij jou in de buurt. Let daarbij goed op de downloadsnelheid en de uploadsnelheid. Niet iedereen heeft behoefte aan een hoge uploadsnelheid, maar als je veel documenten deelt of video's bijvoorbeeld kan dit wel erg handig zijn. Bedenk ook of je alleen op WIFI gebruik zult maken van het internet, of dat je hier ook een kabelaansluiting voor nodig hebt. Pas als ik al deze vragen kan beantwoorden ga ik op zoek naar een geschikt abonnement. Zo kun je dus heel gericht zoeken en weet je precies wat je wil hebben.

Zelf heb ik meerdere abonnementen vergeleken omdat ze nogal eens van elkaar verschillen in prijs. Hiervoor maak ik eigenlijk altijd gebruik van de service bij Providercheck.nl Zij geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. Ik zou je ook willen aanraden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en niet direct op de eerste af te gaan. Internet is een prachtige techniek en stelt de wereld voor je open, maar het is natuurlijk zonde om hier te veel voor te betalen! Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt, succes met het vergelijken!