Regelmatig reinigen en schilderen van apparatuur

Regelmatig reinigen en schilderen van apparatuur

16 juli 2021 0 Door Redactie

Met alles wat gedaan moet worden in een commerciële of industriële faciliteit, lijkt het schoonmaken en schilderen van jouw apparatuur misschien secundaire of zelfs tertiaire taken. Integendeel, ze zijn essentieel voor de efficiëntie, veiligheid en het algehele succes van een bedrijf. Dat wil niet zeggen dat je jouw machines elke dag moet schilderen of net zo vaak een grondige reiniging moet uitvoeren. Jouw bedrijf moet echter een bepaald regime hebben (evenals schilder- en schoonmaakdiensten op afroep) om ervoor te zorgen dat jouw faciliteit en zijn activa functioneren en er op hun best uitzien.

Bescherm jouw bezittingen

Schoonmaken en schilderen van apparatuur zijn vooral beschermende maatregelen. Door resten en verontreinigingen grondig van een machine te verwijderen, blijft deze voor een langere periode functioneel, waardoor de noodzaak van grote reparaties of vervangingen in de toekomst tot een minimum wordt beperkt. Evenzo bieden hoogwaardige coatingservices een beschermende laag die apparatuur beschermt tegen verschillende bronnen van schade, zoals schokken, temperatuurschommelingen, vocht, wind, enz. In combinatie dienen regelmatig schilderen en schoonmaken als een een-tweetje om de duurzaamheid van jouw apparatuur te behouden.

Verhoog de veiligheid

Veiligheid moet prioriteit nummer één zijn bij allerlei soorten voorzieningen. En voor die werkplekken met zware, mechanische, elektrische en/of andere gevaarlijke apparatuur zijn de juiste veiligheidsmaatregelen bijzonder cruciaal. Het blijkt dat het regelmatig schoonmaken en schilderen van apparatuur de veiligheid van werknemers op meerdere manieren bevordert. Om te beginnen is een schone, pas geverfde omgeving helderder en dus beter zichtbaar, wat het risico op onopzettelijke stoten en vallen vermindert. Bovendien, zoals hierboven vermeld, houden deze maatregelen de apparatuur in goede staat, wat betekent dat ze minder snel defect raken en tot letsel leiden. Regelmatige reiniging zorgt er ook voor dat personeel niet uitglijdt over gemorste vloeistoffen. En natuurlijk minimaliseert het schoonhouden van apparatuur de kans op besmetting in tanks en silo’s, wat zowel werknemers als consumenten kan schaden. Wil jij het verschil tussen primer en grondverf weten? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!