Secretaresse opleiding

Secretaresse opleiding

12 juli 2021 0 Door Redactie

Een secretaresse met een moderne secretaresse opleiding doet in feite nog hetzelfde als de secretaresse van vroeger, maar dan ondersteund door de nieuwste software. Daardoor is het werk nog een stuk uitdagender geworden. Want behalve dat je ervoor zorgt dat de collega’s in het bedrijf hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, moet je zelf voldoende vaardigheden hebben om de kantoorsoftware te kunnen gebruiken. De secretaresse opleiding helpt je om al die vaardigheden stap voor stap te ontwikkelen. De secretaresse cursus bij Fabius Opleidingen bestaat uit 45 lessen van een dagdeel. Tijdens de opleiding moet je ook huiswerk maken.

Hoe ziet de secretaresse opleiding eruit?

Wie een secretaresse opleiding wil volgen moet in elk geval graag dienstbaar willen zijn voor andere mensen. Zonder die eigenschap kun je beter voor een andere opleiding kiezen. De secretaresse cursus zelf bestaat uit twee delen. Eerst volg je de basisopleiding tot administratief medewerker. Na dat deel van de opleiding beheers je alle noodzakelijke software. Het tweede deel van de secretaresse opleiding gaat over de taken die je als secretaresse bij een bedrijf moet uitvoeren. Na afloop van de secretaresse cursus krijg je twee diploma’s. Een voor je vaardigheden als administratief medewerker en één als bewijs dat je secretaresse bent.

Hoeveel tijd kost de secretaresse opleiding?

Het verschilt een beetje per cursist hoeveel tijd je kwijt bent voor de opleiding. Een vooropleiding is niet nodig, maar als je wel een vooropleiding hebt is de kans groot dat je de cursus in wat minder tijd kunt afronden. Houd er in elk geval rekening mee dat je wekelijks één dagdeel klassikaal les krijgt. De meeste cursisten geven aan dat zij aanvullend nog een dagdeel bezig zijn met het maken van huiswerk. Het is geen bezwaar als je daar meer of minder tijd aan wilt besteden.